'Club Brugge drukt het gaspedaal in en gaat vol voor gewilde topspeler'

'Club Brugge drukt het gaspedaal in en gaat vol voor gewilde topspeler'
Woensdag 06 juni 2018 - 13:50   I  

De meeste spelers van Club Brugge genieten momenteel van een deugddoende vakantie, maar voor CEO Vincent Mannaert behoort die vakantie alweer even tot het verleden. Mannaert moet de huidige kern van Ivan Leko zo goed mogelijk versterken, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Eén van de dossiers die op het bureau van Mannaert ligt, is dat van Matej Mitrovic. Club Brugge huurde de Kroatische verdediger sinds januari van de Turkse topclub Besiktas. Mitrovic deed het niet onaardig, maar blauw-zwart lichtte zijn - dure - aankoopoptie van 4,5 miljoen euro niet. Het bedrag was namelijk veel te hoog en Club Brugge weigerde dat bedrag te betalen.

Kassa rinkelt

De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft gisteren de definitieve cijfers bekendgemaakt en daarin werd duidelijk dat Club Brugge al zeker is van maar liefst 15,25 miljoen euro. Boven de gigantische gegarandeerde som komt er in de poulefase bij elke overwinning 2,7 miljoen euro bij terwijl een gelijkspel 900.00 euro oplevert.

Een hele som geld waar Club Brugge zich dus mee kan uitleven op de transfermarkt. Nu Club het geld ziet binnenstromen zal het misschien toch eens twee keer nadenken om het geld toch te investeren in Mitrovic. Al bij al is de Kroaat een zekere aankoop, want hij heeft al bewezen dat hij het niveau aankan. Dat hij in extremis pas uitviel voor het WK bewijst dat hij wellicht toch nog een toekomst heeft als international, waardoor ook zijn prijs alleen maar zal stijgen.

Poll: Moet Club Brugge het geld investeren in Mitrovic?

TAGS  I  Club Brugge  I  Mitrovic

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024