Scheidsrechtersbaas Verbist grijpt in na serieuze problemen met videorefs

Scheidsrechtersbaas Verbist grijpt in na serieuze problemen met videorefs
Woensdag 06 juni 2018 - 11:45   I  

Het werd eigenlijk niet het seizoen van Club Brugge, maar wel dat van de VAR. De videoref maakte afgelopen seizoen zijn intrede in het Belgische voetbal en dat was een intrede die niet onopgemerkt voorbij ging. Vooral in play-off 1 ging het elke speeldag wel over de videoref en de beslissingen van de scheidsrechter.

Een groot probleem bleek ook de puntentelling. Scheidsrechters die hulp nodig hadden van de VAR kregen daardoor een slechtere beoordeling. Dat puntensysteem zal nu worden aangepakt, want dat werkt niet bevorderend voor de arbitrage.

“Het afgelopen seizoen was niet in alle wedstrijden een videoref voorzien. Je kan niet tegelijkertijd twee systemen gebruiken, eentje met en eentje zonder videoref. Dan krijg je namelijk onevenwicht in de eindafrekening”, vertelt Verbist. “Dus hebben we er afgelopen seizoen voor gekozen om iedereen op dezelfde manier te beoordelen. Videoref of niet, ons quoteringsysteem bleef hetzelfde", aldus Verbist. Daarom zullen ze nu ook ingrijpen volgend seizoen. “Volgend seizoen is er dan ook in alle wedstrijden een videoref. We zijn nu bezig een ander puntensysteem op poten te zetten tegen volgend seizoen.”

Negatieve invloed

Volgens Verbist had die quotering wel degelijk een slechte invloed op de prestaties van de scheidsrechters. “Het zou eigenlijk niet mogen, maar ik ben er zeker van dat het bij sommigen een invloed had. Door de videoref word je tijdens een wedstrijd in plaats van erna meteen gewezen op de verkeerde beslissingen die je gemaakt hebt. Tijdens een match weet je al dat je quotering minder zal zijn. Dat neem je voor de rest van de wedstrijd mee.”

Poll: Zal de VAR volgend seizoen beter werken?

TAGS  I  Videoref  I  VAR  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Mechelen  I  Antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024