‘Plotse wending zorgt ervoor dat deze coach de opvolger van Zidane wordt’

‘Plotse wending zorgt ervoor dat deze coach de opvolger van Zidane wordt’
Zaterdag 02 juni 2018 - 19:15   I  

Niemand zag het aankomen, het vertrek van succescoach Zinédine Zidane bij Real Madrid. De Franse oefenmeester pakte drie opeenvolgende Champions League-titels met de Koninklijke maar trekt toch de deur van Real Madrid achter zich toe. Pochettino lijkt de topprioriteit maar het ziet er naar uit dat door een samenloop van omstandigheden Maurizio Sarri de opvolger van Zizou zal worden.

Na de aanstelling van Carlo Ancelotti bij Napoli leek Sarri op weg naar Chelsea. Maar de Londense club zou zijn kar volledig hebben gedraaid door het gedrag van Sarri. In 2016 kreeg de oefenmeester een schorsing en een boete voor homofobische en seksistische opmerkingen en zo’n reputatie kunnen ze als kiespijn missen bij Chelsea.

Oud-voetballer Salvatore Garritano ziet nu dat de weg helemaal open ligt naar Real Madrid voor Sarri. Zeker omdat Pochettino net zijn contract heeft verlengd bij Tottenham en dus een onhaalbare kaart lijkt. “We hoeven er niet omheen te draaien: Real wil Mauricio Pochettino al enkele weken en beide partijen zijn er al uit, maar zijn contractsituatie is ingewikkelder dan die van Sarri", laat Garritano weten aan CalcioNapoli24.

"Real kan niet veel langer op hem wachten. Ik denk dat ze vanaf morgen verder gaan kijken en dan is Sarri de tweede keus. Maar het blijft kiezen tussen een BMW en een Ferrari." Garritano sprak met enkele bestuursleden bij Real Madrid. "De club heeft een goede verstandhouding met Napoli, dus ik schat de kans op zeventig procent dat Sarri de trainer wordt van Real. Ik denk dat ze zondagavond of uiterlijk maandag een besluit nemen."

Poll: Is Sarri een goede opvolger van Zidane?

TAGS  I  Real Madrid  I  Zidane  I  Pochettino  I  Sarri  I  Perez

zondag 29 januari 2023

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023