Vandenbempt schept duidelijkheid in 'matrasgate': "Zo is het"

Vandenbempt schept duidelijkheid in 'matrasgate':
Vrijdag 01 juni 2018 - 17:30   I  

De 'matrasgate' zorgde vandaag (vrijdag, nvdr.) al voor heel wat ophef in ons land. Uit een reportage van VRT bleek dat het bedrijf LS Bedding 23 matrassen heeft opgestuurd naar Rusland. En dat wil dus zeggen dat Roberto Martinez al een keuze heeft gemaakt en precies weet welke spelers straks zullen afvallen. Uit de beelden bleek dat er geen matras voorhanden is voor Adnan Januzaj, Matz Sels, Jordan Lukaku, Nathan Kabasele en Leander Dendoncker.

"Ik kan je zeggen: dat heeft voor een schokgolf gezorgd in Tubeke, want als de spelers op deze manier vernemen dat ze er niet bij zijn...", steekt Vandenbempt van wal bij Sporza. "Maar het blijkt allemaal een nepverhaal te zijn", voegt hij er meteen aan toe. "Er zijn 23 matrassen verscheept naar Rusland en daar worden de matrassen en lattenbodems afgesteld op basis van de gegevens van de 27 spelers (zonder Mignolet, die er nog niet was) die zijn opgemeten."

"Maar wat dan met die namen? Blijkbaar was het voor het interne computersysteem nodig dat er namen ingevuld moesten worden. Een medewerker heeft daar dan mogelijk de namen van zijn voorkeur opgeplakt. Dus: de matras waar Dries Mertens opstaat, is niet noodzakelijk de matras van Dries Mertens.

"Als die vijf afvallen, zou dat zeer vervelend zijn"

"Met andere woorden: de lijst is niet officieel en het is dus much ado about nothing. Tenzij, en dat zou toch zeer vervelend zijn, effectief die 5 spelers ook de afvallers zullen zijn. Dan kun je je afvragen of de KBVB en de matrassengigant er geen draai aan hebben gegeven achteraf", gaat Vandenbempt verder.

De Sporza-man is ook van mening dat Leander Dendoncker uiteindelijk wel zal meegaan naar het WK. "Nu denk ik zelf wel dat 4 van de 5 namen die genoemd worden effectief bij de afvallers zullen horen. Januzaj, Sels, Jordan Lukaku (die met zijn knieën sukkelt) en ofwel Boyata ofwel Kabasele. Maar persoonlijk denk ik wel dat Leander Dendoncker toch zal meegaan. Dat is een gevoel, niet iets wat ik al vernomen heb."

Poll: Gaat Dendoncker mee naar het WK?

TAGS  I  Dendoncker  I  Vandenbempt  I  Rode Duivels  I  Martinez

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024