Stef Wijnants kent de échte reden voor het vertrek van Zinédine Zidane

Stef Wijnants kent de échte reden voor het vertrek van Zinédine Zidane
Donderdag 31 mei 2018 - 21:40   I  

Zinédine Zidane kon zijn trainerscarrière bij Real Madrid eigenlijk niet beter beginnen. Vorige week won hij voor de derde keer op rij de Champions League. Een prestatie waarmee hij eventuele vragen en geruchten omtrent zijn toekomst bij de club volledig de kop wist in te drukken.

Het was dan ook een enorme verrassing toen Zinédine Zidane vandaag zijn afscheid aankondigde als trainer van Real Madrid. Ook voor Stef Wijnants. "Ik was even verrast als iedereen", zegt Wijnants aan Sporza. "Niemand wist het. Er stond gisteren een gesprek op het programma tussen Real-voorzitter Florentino Perez en Zidane. Ze zouden bespreken wat er moest gebeuren voor het nieuwe seizoen, maar Zidane heeft daar te kennen gegeven dat hij de club verlaat."

Zidane zelf vertelde dat Real een nieuwe trainer nodig heeft om te blijven winnen. Wijnants denkt vooral dat Zidane er de brui aan geeft omdat hij niet veel beter kan doen dan wat hij tot nu toe heeft gedaan. "Waarom Zidane vertrekt? Het is onmogelijk om beter te doen", aldus Wijnants. "Het is het einde van een tijdperk. Hij heeft drie keer de Champions League gewonnen, dat heeft geen enkele coach hem voorgedaan. Het is sowieso al moeilijk om een prijs te pakken, maar drie keer op een rij?"

Sterspelers deden moeilijk

Ook de sterspelers deden moeilijk en Zidane moest daar een oplossing voor zoeken. "Na de CL-finale hoorde je al dat Ronaldo nadacht over een vertrek en dat Bale meer wil spelen. Daar moet Zidane een oplossing voor zoeken, maar hij ziet het niet helemaal zitten. Dan is het beter om te vertrekken."

Poll: Had Zidane nog beter kunnen doen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Zidane  I  Wijnants

zondag 29 januari 2023

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023