Assistent Martinez kan dit niet geloven over Nainggolan: "Meen je dat?"

Assistent Martinez kan dit niet geloven over Nainggolan:
Woensdag 30 mei 2018 - 12:45   I  

De discussie rond de niet-selectie van Radja Nainggolan zal nog wel een tijdje duren. Roberto Martinez krijgt bakken kritiek over zich heen na de bekendmaking van zijn selectie voor het WK in Rusland. De Spanjaard houdt echter voet bij stuk en ook zijn assistent Graeme Jones staat achter de bondscoach al is hij wel fan van Nainggolan. Jones kan echter zijn oren niet geloven met alle protesten die aan de gang zijn.

“Ik begrijp de commotie, want Radja is een geweldige voetballer, maar er was een tactisch issue waar gewoon niet omheen te werken viel. (tekent het schema in de lucht) Wij voetballen in een 3-4-3, met twee nummer tiens.”, vertelt Jones tegenover Sport/Voetbalmagazine.

“Radja is een natuurkracht wanneer hij de enige aanvallende middenvelder is en de ruimte krijgt om zijn energieke voetbal te ontplooien, maar in zo'n systeem rendeert de Belgische ploeg in zijn geheel minder. Het wérkte gewoon niet”, geeft de assistent de duidelijk reden.

Over de mogelijke protesten en boycots reageert Jones verbaasd. “Meen je dat? Dat zou ik kras vinden. We hebben in eer en geweten beslist, en de keuze gebeurde louter om voetbaltechnische redenen. We staan achter die beslissing en concentreren ons op de taak die voor ons ligt.”

Poll: Past Nainggolan niet in het tactische plaatje van de Rode Duivels?

TAGS  I  Martinez  I  Nainggolan  I  Jones

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022