Mertens offert zich tijdens WK in Rusland op: "Dat is moeilijk"

Mertens offert zich tijdens WK in Rusland op:
Dinsdag 29 mei 2018 - 15:31   I  

Dries Mertens was weer van goud waard voor Napoli afgelopen seizoen. De aanvaller was topscorer van de club en zal ook met de Rode Duivels komend Wereldkampioenschap in Rusland willen schitteren. Mertens wordt bij de nationale ploeg echter vaak gebruikt als super-sub.

De dribbelvaardige aanvaller heeft dan ook op het WK misschien geen basisplaats. “En die ga ik niet eisen ook. Zo win je geen WK immers”, aldus Mertens tegenover Sporza. “Op een WK is het belangrijk dat de bank niet mekkert. En als ik mezelf daarvoor moet opofferen, dan is het maar zo. Op de bank mag je niet mekkeren. Dat is moeilijk, maar zo is het vaak geweest in mijn carrière. Het is aan mij om te proberen toch een plek in de basis te winnen.”

In het programma Wereldkampioenen liet Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck weten dat Mertens altijd in de basis moet staan, zelfs ten koste van Eden Hazard. “Dat is leuk om te horen, maar het zit niet in mij om dat van de trainer te gaan eisen. Zo ben ik niet. Natuurlijk wil je spelen, maar ik weet ook dat het belangrijk is dat de hele bank en de hele groep meeleeft met de spelers op het veld", aldus Mertens.

Poll: Verdient Mertens een basisplaats op het WK in Rusland?

TAGS  I  Mertens  I  Martinez

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024