Vandenbempt doet onverwachte uitspraken over flaterende Karius

Vandenbempt doet onverwachte uitspraken over flaterende Karius
Maandag 28 mei 2018 - 07:42   I  

Loris Karius kreeg de wind van voren na zijn twee pijnlijke flaters in de Champions League. De Liverpool-doelman deed Real Madrid een derde opeenvolgende eindzege in het kampioenenbal cadeau en baalde achteraf als een stekker. Toch kan Karius ook op veel steun rekenen. Van Peter Vandenbempt bijvoorbeeld.

"Met Mignolet op de bank bij Liverpool zou je als Belg en chauvinist kunnen zeggen: eigen schuld, dikke bult voor Klopp. De boemerang die hij heeft gelanceerd, is op het hoogtepunt voor Liverpool in zijn gezicht terechtgekomen. Maar dat vind ik eigenlijk niet correct. We moeten het zeggen zoals het is: Karius heeft het na de keuze van Klopp in de winterstop goed gedaan", verrast Vandenbempt bij Sporza.

"Maar ik vind de manier waarop Klopp met Mignolet is omgegaan wél niet correct", benadrukt hij ook meteen. "Ook al ben ik zoals veel voetballiefhebbers een fan van Klopp en de manier waarop hij zijn ploegen laat voetballen. Hij heeft vorig jaar al geprobeerd om die wissel door te voeren, maar moest dan tegen zijn zin teruggrijpen naar Mignolet. Vergeet niet dat hij Karius zelf gehaald heeft. Je voelde aan alles dat Klopp ook met tegenzin aan het seizoen begon met Mignolet in doel. Hij wachtte op het moment dat hij een foutje zou maken om ervan te profiteren."

"Toch een klein beetje: eigen schuld, dikke bult"

Vandenbempt begrijpt ook niet waarom Mignolet nooit een kans kreeg in de Champions League. "Wat ik nog het meest onrechtvaardig vind, is dat Karius de Champions League mocht spelen toen Mignolet nog de nummer 1 was, maar toen hij voor Karius koos er geen sprake meer was van roteren. Vergeet niet dat Mignolet toch een flink aandeel had in de CL-kwalificatie van Liverpool, met zijn penaltysave en enkele goeie reddingen tegen Hoffenheim. Wat dat betreft is het toch een klein beetje: eigen schuld, dikke bult."

Poll: Is Karius ook volgend seizoen nog eerste doelman bij Liverpool?

TAGS  I  Karius  I  Vandenbempt  I  Liverpool  I  Mignolet  I  Klopp  I  Real Madrid

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024