Devroe is duidelijk over Vanhaezebrouck: "Lachwekkend"

Devroe is duidelijk over Vanhaezebrouck:
Woensdag 23 mei 2018 - 17:37   I  

Hein Vanhaezebrouck heeft er zijn eerste seizoen als trainer van RSC Anderlecht opzitten. Midden juni vat de gewezen kampioenenmaker van AA Gent zijn eerste volledige seizoen bij paars-wit aan, daar hoeft niémand nog aan te twijfelen. Als er nog iemand twijfelde aan de goede verstandhouding tussen Marc Coucke en Luc Devroe enerzijds, en Vanhaezebrouck anderzijds, dan heeft Devroe die geruchten nu naar het rijk der fabelen verwezen.

Nochtans werd er tijdens de voorbije weken druk gespeculeerd over de toekomst van Vanhaezebrouck. Willy Sagnol werd zelfs al genoemd als een mogelijke opvolger. "Op een bepaald moment wordt zoiets lachwekkend. Onze samenwerking loopt heel goed. Ik heb er 100 procent vertrouwen in. Er is nooit twijfel geweest aan de verdere samenwerking met Hein", benadrukt Devroe in een reactie aan Sporza.

"Midden februari heb ik tegen Coucke gezegd: ik hoop dat jij niet de eerste voorzitter van Anderlecht bent die in 50 jaar geen Europees voetbal haalt. Die vrees was er echt bij mij. Hein heeft er wellicht het maximum uitgehaald", gaat de sportief manager verder. Devroe wil ondanks de vele veranderingen die bij Anderlecht op til zijn, niet aan een overgangsjaar denken.  "Als je op Anderlecht begint, dan weet je dat een overgangsjaar niet bestaat", zegt hij.

"Je moet meedoen voor de titel, je wil graag de beker winnen en je wil Europees overwinteren. Daar heb je een goeie coach voor. Hein Vanhaezebrouck heeft al bewezen dat hij met een nieuwe ploeg redelijk snel rendement kan halen. Dat zal de uitdaging zijn", besluit Devroe.

Poll: Is Hein Vanhaezebrouck de juiste trainer voor Anderlecht?

TAGS  I  Devroe  I  Vanhaezebrouck  I  Anderlecht  I  Coucke

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024