Publiekslieveling Club Brugge: "Vertrek is misschien niet de juiste oplossing"

Publiekslieveling Club Brugge:
Woensdag 23 mei 2018 - 06:48   I  

Ivan Leko leidde Club Brugge in zijn eerste seizoen als trainer bij een topclub meteen naar de landstitel. De Kroaat liet blauw-zwart bij momenten swingen, maar voor enkele belangrijke spelers was het lang niet altijd even makkelijk. Zo moest Jelle Vossen erg vaak plaatsnemen op de bank. Dik tegen zijn zin, maar toch wil de spits ook volgend seizoen in het Jan Breydelstadion blijven.

"Als je slecht in je vel zit, begin je over alles na te denken. Vertrekken is misschien wel de gemakkelijkste weg, maar biedt niet altijd de juiste oplossing. Ik zit hier ook uitstekend, zowel bij Club als privé. Plus twee titels in drie jaar en in die drie jaar ook veel gescoord", vertelt Vossen in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Natuurlijk zou ik meer willen spelen. Nog eens zo'n jaar zou mentaal heel moeilijk zijn. Maar het kan ook omgekeerd. Kijk naar Diaby. Vorig jaar heeft die amper gespeeld en dit jaar draait hij gewoon een goed seizoen. Kijk, ik zit hier met één doel en dat is zo veel mogelijk prijzen pakken met Club. En daar zijn we goed mee bezig. Ik sta hier volgend seizoen dus gewoon met veel goesting."

Hoewel Vossen op meer speelminuten rekent, zal hij niet aandringen op een gesprek met Leko om te zien wat diens plannen zijn. "Neen. Een trainer moet keuzes maken. En als hij iemand anders beter vindt dan mij, moet hij die ook opstellen. Dat zou ik als trainer zelf ook doen. Maar ik ga er alles aan doen om in de basis te staan volgend seizoen. En als ik wel als invaller zou starten, zou ik op zijn minst meer betrokken willen zijn bij de basiself dan dit seizoen het geval is geweest. Er waren immers matchen waar ik zelfs niet van de bank ben gekomen. Dat deed wel pijn."

"Als dat meer zou voorvallen of ik zou het gevoel hebben dat ik zelfs moet beginnen knokken voor mijn plaats in de selectie, dan zou dat voor mij wel iets veranderen. Maar daar ga ik niet van uit. In mijn nadeel heeft ook gespeeld dat we al vroeg uitgeschakeld geweest zijn in Europa. Met als gevolg minder wedstrijden, waardoor er meer met een vaste ploeg is gespeeld. Dat zal volgend seizoen met de zekerheid van de Champions League alvast niet zo zijn. Bovendien hoor ik vanuit de club heel positieve signalen naar mij toe voor de volgende seizoenen", besluit Vossen.

Poll: Hoop jij dat Vossen bij Club Brugge blijft?

TAGS  I  Vossen  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024