Analist haalt snoeihard uit naar Martinez: "Dat ziet iedereen toch?"

Analist haalt snoeihard uit naar Martinez:
Dinsdag 22 mei 2018 - 07:40   I  

De (voorlopige) WK-selectie van Roberto Martinez deed al héél wat stof opwaaien. De afwezigheid van Radja Nainggolan is hét gespreksonderwerp, en de reden waarom ligt voor de hand. Analist Nordin Jbari begrijpt niet waarom de middenvelder van AS Roma er niet bij is.

"Ik kan niet begrijpen dat Martínez niet inziet dat Radja geen 10 is. Iedereen ziet dat toch", maakt Jbari zich kwaad in Het Laatste Nieuws. "Bij Roma is hij zo goed dat de trainer hem een rijtje hoger zet, maar eigenlijk is hij sowieso een 6 of een 8 en dus geen alternatief voor De Bruyne of Hazard."

De Waalse analist staaft zijn mening ook met een uitleg. "Fellaini speelde bij Everton ook als hangende spits, maar bij de Rode Duivels stond hij gewoon op het middenveld. Carrasco speelt in China ook in de punt van de aanval, maar ik zie hem daar bij de nationale ploeg niet meteen postvatten. Die tactische uitleg slaat nergens op. Bovendien heb je in een systeem met drie centrale verdedigers een middenveld nodig dat agressief druk naar voren zet. De enige spelers die dat kunnen, zijn Fellaini en Nainggolan. Nu Radja er niet bij is, dreigen we sneller onder druk te komen staan."

Poll: Zou jij Nainggolan meenemen naar het WK?

TAGS  I  Nainggolan  I  Rode Duivels  I  Jbari  I  Martinez

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024