Er valt Degryse iets op aan Martinez: "Dát is heel vreemd"

Er valt Degryse iets op aan Martinez:
Dinsdag 22 mei 2018 - 06:05   I  

Roberto Martinez maakte maandagmiddag een voorlopige selectie voor het WK in Rusland bekend. De bondscoach riep 28 spelers op, maar onder hen géén Radja Nainggolan. Analist Marc Degryse begrijpt er niets meer van.

"Ik kan het niét begrijpen. Martínez creëert op deze manier onrust", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws. "We gaan een negatieve houding krijgen van het publiek tegenover de Rode Duivels. En dat wordt doorheen het hele toernooi een probleem - wat er ook gebeurt. De bondscoach legt zichzelf nu druk op om een perfect parcours af te leggen. Zo niet, komt dit als een boemerang terug in zijn gezicht. Let op: als er iets fout loopt op het WK zal ik die zaken gescheiden houden, maar voor de buitenwereld is dat moeilijker. Het zal al beginnen met de oefenmatchen, waarin het publiek op Martínez' kap gaat zitten. Nochtans is het de bedoeling om met rust en vertrouwen naar het WK te gaan."

"De uitleg van Martínez snap ik evenmin. Ik vind het vreemd dat hij tactisch niet goed genoeg zou zijn. Radja speelt al zes jaar in Italië - de competitie waar tactiek het belangrijkste is", merkt Degryse op. "Bij AS Roma kan hij spelen zoals de trainer het vraagt. Dan kan ik me niet inbeelden dat hij specifieke opdrachten van Martínez niet zou kunnen uitvoeren. Bovendien heeft Radja bepaalde kwaliteiten. Is het niet als basisspeler, dan wel als invaller. Je kan hem inbrengen om vanop afstand een doelpunt te maken of de boel open te breken. Als je dat nodig hebt, maak je meer kans met Radja."

"Martinez kan dit niet rechtpraten"

De analist denkt dat Martinez van mening is dat Il Ninja zijn ploeg niet voldoende kan bijbrengen. "Blijkbaar vindt Martínez niet dat Nainggolan in een dienende rol kan spelen. Daarin verschillen we van mening. Hij kan namelijk een tegenstander opjagen, druk zetten, enzovoort. Geen De Bruyne of Hazard, maar iemand die anderen beter doet spelen. Het is gewoon niet zijn speler - op én naast het veld. Geen prof zoals het volgens hem hoort te zijn. Maar heeft Radja al de rust verstoord in het verleden? Ik denk het niet. Ook in de spelersgroep ligt hij goed, heb ik de indruk. En dat hij niet gelukkig is als bankzitter... Welke speler is dat wel? Kijk, Martínez had moeten afspreken: ga één keer over de lijn en je gaat naar huis. Maar voor mij kan Martínez dit niet rechtpraten. Zo zie je maar dat je afhankelijk bent van één man, terwijl bijna elf miljoen Belgen hem wél zouden meenemen."

Poll: Had Nainggolan erbij moeten zijn?

TAGS  I  Degryse  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Nainggolan

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024