"Martinez neemt Ciman én Dendoncker mee ten koste van deze Rode Duivels"

Zaterdag 19 mei 2018 - 15:30   I  

Komende maandag maakt Roberto Martinez zijn WK-selectie bekend. De bondscoach van de Rode Duivels moest de voorbije dagen en weken ongetwijfeld enkele moeilijke knopen doorhakken, maar wellicht heeft hij zijn huiswerk nu af. Na het weekend weten we of er ook verrassingen in de 23-koppige selectie van Martinez zitten.

Sport/Voetbalmagazine probeerde zelf eens in het hoofd te kruipen van de bondscoach en het valt op dat enkele grote namen zullen sneuvelen. In de verdediging is Peter T'Kint er zeker van dat de vaste waarden mee zullen gaan naar Rusland.

"In de verdediging Thomas Vermaelen op voorwaarde dat hij tijdig hersteld is van zijn blessure, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Meunier - als hij bij de verdedigers wordt gerekend. Op links wellicht Yannick Carrasco."

"Keuze voor ervaring van Ciman"

Dan is er nog de keuze tussen ervaring of jeugdig geweld. Volgens de journalist zal de keuze eerder uitgaan naar de ervaring. Bovendien ligt Laurent Ciman ook goed in de groep. Op de flanken neemt Martinez ook nog Jordan Lukaku mee. Voor enkele jonge verdedigers zit er geen selectie in.

"Wie ook over goede papieren beschikken zijn volgens mij Leander Dendoncker, Laurent Ciman en Jordan Lukaku. Dendoncker speelde geen al te best seizoen, maar zijn sterke prestaties in play-off 1 geven wellicht dat laatste duwtje. Jordan Lukaku als vervanger van Carrasco, die nog niet volledig hersteld is van zijn blessure. Als hij niet geblesseerd was, had Lukaku wellicht ook gespeeld tegen Saudi-Arabië. En gezien de onzekerheid over Vermaelen en Kompany, wordt waarschijnlijk ook Laurent Ciman een zekerheid. Tenzij Martinez kiest voor de jeugd, dan lijkt mij Dedrick Boyata dichter bij een selectie te staan dan bijvoorbeeld Christian Kabasele of Jason Denayer."

 

Poll: Zou jij de ervaren Ciman ook meenemen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Dendoncker  I  Martinez  I  Ciman

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024