Leko reageert: "Moest ik dan blind gebleven zijn? Je moet 'balls' hebben!"

Leko reageert:
Zaterdag 19 mei 2018 - 08:29   I  

Ivan Leko leidde in zijn eerste jaar als trainer van een topclub Club Brugge naar de Belgische landstitel. Een straffe prestatie van de 40-jarige Kroaat, die in het begin van het seizoen na een snelle Europese exit nog onder druk stond. Leko blikt nu terug op het seizoen en spreekt zich zelfs uit over het keepersprobleem van zijn ploeg.

Dit seizoen stonden - hou u vast - Ethan Horvath, Guillaume Hubert, Ludovic Butelle, Vladimir Gabulov én Kenneth Vermeer onder de lat bij Club Brugge. Ongeziene taferelen, en dat beseft Leko als geen ander. En toch zou hij het niet anders willen aanpakken mocht hij een nieuwe kans krijgen

"Als ik de kans had om alles opnieuw te doen, had ik exact hetzelfde gedaan", zegt Leko in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Ja, met al die wissels in doel haalden we het Guinness Book of Records, maar moest ik dan blind gebleven zijn voor die problemen en de doelmannen laten staan? Neen, je moet balls hebben om die moeilijke beslissing te nemen en te durven wisselen. Het is ook niet zo dat er elke match een andere speler in doel stond, hé. Elke keeper heeft altijd minstens vier of vijf wedstrijden zijn kans gehad.”

"Titel is nog niet goed doorgedrongen"

De trainer van Club had het ook nog kort over de deugddoende titel. Hoewel die ondertussen al een week binnen is, dringt dat nog niet goed door tot Leko. “Het is bij mij nog steeds niet doorgedrongen dat we kampioen zijn. Terwijl iedereen rond mij het precies wel al beseft. Mijn vrouw Tina, mijn tweelingdochters Dora en Nora (14), vrienden en familie uit België en Kroatië: allemaal beseffen ze het meer dan ik. Ik zit mentaal nog steeds in die cocon van keihard werken om ons doel te bereiken. Nu we dat doel bereikt hebben, geraak ik niet makkelijk uit die cocon.”

Poll: Is Club Brugge de verdiende kampioen?

TAGS  I  Leko  I  Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024