Ronaldo zit op hete kolen en kijkt tegen celstraf van drie jaar aan

Ronaldo zit op hete kolen en kijkt tegen celstraf van drie jaar aan
Vrijdag 18 mei 2018 - 23:40   I  

Belastingontduiking in Spanje en voetballers, het blijft een raar thema. Ook Barcelona-superster Lionel Messi kreeg het aan de stok met de Spaanse belastingdienst en ook Cristiano Ronaldo zit op hete kolen. De Portugees kijkt tegen een celstraf van maximaal drie jaar aan en een boete van 100 (!) miljoen euro.

Cristiano Ronaldo wordt ervan verdacht voor 14,17 miljoen euro aan belasting te hebben ontdoken tussen 2011 en 2014. De Portugese superster probeerde eerst een minnelijke schikking van 3,8 miljoen euro te bieden maar dat bod werd meteen van tafel geveegd.

Ook wil Ronaldo voor vier aanklachten schuld bekennen en komt de Portugees nu met een beter bod van 14 miljoen euro. Of dat genoeg is moet nog blijken want eerder vroeg de aanklager bovenop de 14,7 miljoen euro ook een boete van maximaal 100 miljoen euro.

Overigens wil Ronaldo ook dat de aanklachten tegen zijn adviseurs worden ingetrokken als onderdeel van de deal. Als het voorstel van Ronaldo wordt afgewezen en Ronaldo schuldig wordt bevonden dan kijkt de Portugees tegen een celstraf van maximaal drie jaar aan. Als de straf lichter is dan twee jaar dan hoeft Ronaldo niet de gevangenis in omdat de goalgetter nog geen strafblad heeft. Voor het WK wil de ster van Real Madrid wel alles opgelost krijgen.

Poll: Gaat Cristiano Ronaldo daadwerkelijk de cel in?

TAGS  I  Ronaldo  I  Real Madrid

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024