Vandenbempt geïrriteerd na titel Club Brugge: "Dat houdt geen steek!"

Vandenbempt geïrriteerd na titel Club Brugge:
Maandag 14 mei 2018 - 08:55   I  

Club Brugge kon zich zondagavond, na een 1-1-gelijkspel op het veld Standard, tot kampioen van België kronen. Het doelpunt van blauw-zwart deed evenwel heel wat stof opwaaien. Vlak voor hij de beslissende pass gaf, beroerde Ruud Vormer de bal met de hand. Scheids Bram Van Driessche oordeelde dat Vormer dat niet met opzet deed, maar die uitleg hoort radiocommentator Peter Vandenbempt niet graag.

“De uitleg waarmee Van Driessche op de proppen kwam houdt gewoon geen steek", steekt Vandenbempt van wal bij Sporza Radio. "Hij zegt dat Vormer niet de intentie had om de bal met de hand te spelen en het dus per ongeluk was."

Dat de letter van het reglement nu naar boven komt, terwijl er al honderd strafschoppen zijn gefloten tegen tackelende verdedigers die de bal met de hand beroeren of het leer tegen de hand aangeschoten krijgen. Maar dan wordt er over ‘pech’ gesproken. En dat terwijl het in het geval van Vormer toch duidelijk was dat hij de bal in zijn loop kon meenemen en er voordeel uithaalde", besluit Vandenbempt.

Poll: Had het doelpunt afgekeurd moeten worden?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Vormer  I  Club Brugge  I  Standard

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024