Titelstrijd ongemeen spannend: "Het wonder van Sclessin"

Titelstrijd ongemeen spannend:
Vrijdag 11 mei 2018 - 10:40   I  

Wie aan het begin van de play-offs had voorspeld dat Standard op twee speeldagen voor het einde de grootste concurrent zou worden van Club Brugge, die had nu rijk geweest. De Rouches speelden fenomenale play-offs en ontvangen nu leider Club Brugge nog op Sclessin.

Wat er zondag ook gebeurt, Standard is volgens Hugo Camps nu al dé sensatie van de play-offs. Dat vertelt hij in zijn column voor Het Laatste Nieuws. Carcela en Edmilson hebben deze ploeg naar een hoger niveau getild en dit Standard verdient dan ook alle lof.

"Standard is in deze play-offs met voorsprong de ceremoniemeester van het feest. Zoals Anderlecht in drie flitsen werd weggetikt, hadden we het in de reguliere competitie nog niet gezien. De Rouches zijn weer het wonder van Sclessin. Hun comeback is historisch. Alle melaatsheid over club en spelers is weggevallen. Alsof ze aan een fontein zijn ontsprongen, zo dansen de Luikenaars van de ene wedstrijd naar de andere."

Sa Pinto doet het goed

Camps ziet ook een belangrijke rol voor Sa Pinto, die na een erg turbulent seizoen Standard toch naar grote successen lijkt te leiden. "Coach Ricardo Sá Pinto heeft een krediet opgebouwd dat alleen was voorbehouden aan grote trainers: Pavic, Goethals, Preud'homme... De identiteitswinst als openbaring in design van play-off 1 is onberekenbaar. Jongetjes in Limburg en de Kempen willen alleen nog worden aangesproken als Standardboys. Wilfried Van Moer heruitgevonden."

Poll: Wie verdient de titel het meest?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024