Dit is het bewijs: Standard is niet de beste ploeg uit play-off 1

Dit is het bewijs: Standard is niet de beste ploeg uit play-off 1
Vrijdag 11 mei 2018 - 09:45   I  

Vanhaezebrouck had gisteren na de nederlaag tegen Standard een duidelijke mededeling. Standard wordt bedolven onder de lof, maar volgens de trainer van paars-wit is Anderlecht de betere ploeg. "Wij hebben vandaag laten zien dat we beter zijn dan Standard. We spelen misschien zelfs het beste voetbal van play-off 1, maar we missen efficiëntie", aldus Vanhaezebrouck.

Het Laatste Nieuws ging eens op zoek naar cijfers die die theorie konden staven en de krant vond die ook. Anderlecht voetbalde van de huidige top 3 de meeste kansen bij elkaar, maar het scoorde ook wel opvallend weinig. Slechts 11 keer kon het scoren uit 81 kansen. Een percentage van 16%. Club werkt iets beter af met 18% en voetbalde bovendien ook nog eens meer kansen bij elkaar, maar liefst 103 (waarvan 16 doelpunten). Standard is de meest efficiënte ploeg van play-off 1 en staat daarom ook op die tweede plek. Het scoorde 19 keer uit 'maar' 75 kansen. Eén kans op vier vliegt tegen de netten dus.

Uiteraard zeggen die cijfers niet alles. Standard speelt indrukwekkende play-offs onder leiding van Edmilson en Carcela. Dat Standard weinig kansen nodig heeft om zo vaak te scoren is een kwaliteit waar ze in Anderlecht enkel van kunnen dromen. Dat zal Vanhaezebrouck ook wel weten.

Gebrek aan efficiëntie

Maar de cijfers geven Vanhaezebrouck wel gelijk als het op efficiëntie aankomt. Zo vertelde Vanhaezebrouck gisteren nog na de wedstrijd volgens Het Laatste Nieuws. "Iedereen kijkt altijd naar Teo. Als hij niet aan honderd procent scoort, hebben we een probleem, want bij de rest is het iets te weinig qua efficiëntie."

Poll: Wie is volgens jou de beste ploeg in play-off 1?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024