Supporters Club Brugge komen met nieuw ambitieus iniatief

Supporters Club Brugge komen met nieuw ambitieus iniatief
Donderdag 10 mei 2018 - 11:33   I  

In januari stopt de supportersgroep van Club Brugge de Blue Army er na 20 jaar mee. Dit heeft enkele Club-fans stof tot nadenken gegeven om een nieuw supperterscollectief op te richten: The Blues of FC Bruges.

The Blues moeten een nieuwe onafhankelijke groepering vormen die sfeeracties zullen organiseren, het opneemt voor Clubfans en de geschiedenis naar voren brengt. De VZW bestaat sinds vandaag officieel. De groep zal uitsluitend met vrijwilligers werken.

Het bestuur zal bestaan uit Birger Vandendriessche (ex-voorzitter Blue Army), Robin Cloet en Stefanie Staelens (medeoprichters Stamnummer 3, het grootste voetbalforum van België). Verder hebben ze grote plannen met de nieuwe supportersgroep want ook een supportersmagazine staat op het programma.

Onafhankelijk

We vinden het belangrijk dat er een onafhankelijke groepering is met een positieve visie. De afgelopen 20 jaar heeft Blue Army deuren geopend zoals het ontwerpen van de shirts dit seizoen", laat een woordvoerder tegenover KW Knack weten.

Het vergeet zeker de vorige supportersgroep Blue Army niet. “We hebben een gezonde ambitie, maar 20 jaar uitstekend werk vervang je niet zomaar op enkele maanden tijd. We gaan ons uiterste best doen, maar de sleutel van succes ligt in de handen van de Clubfans. Als we minstens 2000 fans kunnen overtuigen om lid te worden, dan hoeven we ons geen zorgen te maken.”

Poll: Is de nieuwe supportersgroep een goede zaak voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  supporters  I  blue army

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024