‘Crisis bij AA Gent, moordende druk nekt Yves Vanderhaeghe’

‘Crisis bij AA Gent, moordende druk nekt Yves Vanderhaeghe’
Donderdag 10 mei 2018 - 10:48   I  

Met een 1 op 15 en een ontslagen Bernd Thijs moet AA Gent snel de knop kunnen omdraaien om de doelstelling van Europees voetbal alsnog te halen. Het zag er nochtans rooskleurig uit na een zes op zes in play-off 1. Bij Gent kan men al van een crisis spreken en ook coach Vanderhaeghe staat op het punt op de schopstoel te belanden.

Sport/Voetbalmagazine komt met het nieuws naar buiten dat AA Gent als het ware verlamd wordt door de moordende druk. Coach Yves Vanderhaeghe zal moeten vrezen voor zijn job als Europees voetbal niet gehaald wordt. Het spel van in de reguliere competitie zal niet meetellen als de eindafrekening na play-off 1 negatief is.

Yves Vanderhaeghe zette nochtans een goede reeks neer nadat hij het stokje van Vanhaezebrouck overnam. Toen werd er nog niet eens gesproken over Europees voetbal. Maar na verloop van tijd kwam zelfs de Champions League voorronde in zicht.“We gaan voor Europees voetbal. Bij voorkeur mikken we op de derde plaats. Maar hoger mag ook”, waren de profetische woorden van Vanderhaeghe.

Nu liggen de kaarten echter helemaal anders na een ongelofelijke slechte reeks. “Ik zie veel dingen die ik niet vraag. Spijtig. We moeten terug naar de basis. Via mentaliteit”, aldus de coach van Gent. De drie punten tegen RC Genk zijn meer dan welkom voor AA Gent en Vanderhaeghe die onder de moordende druk wil uitkomen.

Poll: Vanderhaeghe wordt ontslagen bij AA Gent?

TAGS  I  AA Gent  I   Yves Vanderhaeghe

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024