Spanning is te snijden voor topper: "Sa Pinto zal licht ontvlambaar zijn"

Spanning is te snijden voor topper:
Donderdag 10 mei 2018 - 10:29   I  

Anderlecht speelt om 14u30 thuis de topper tegen Standard. In de reguliere competitie won het met 1-0 dankzij een doelpunt van Onyekuru en een jaar voordien bleef het bij een brilscore. De Rouches zijn echter goed op schot na de 5-0 cijfers tegen RC Genk.

Standard heeft momenteel een indrukwekkende 16 op 21 in play-off 1 en stond aan het einde van de reguliere competitie op een zesde plaats op 23 punten van Club Brugge. Door die goede reeks is die kloof gedicht tot op vier punten. Alex Czerniatynski speelde voor beide clubs en ziet uit naar de beladen wedstrijd.

“Wat ik verwacht van de wedstrijd? Goh..., laat ons hopen dat er geen glazen uit de tribunes worden gegooid zoals op Sclessin”, grapt Czerniatynski tegenover HLN. “Even serieus nu, het belooft een hete namiddag te worden in het Astridpark. We zijn zo dicht tegen het einde en de spanning is niet te harden. De trainers gaan een grote rol spelen, met Standard-coach Sa Pinto in het bijzonder. Na de heisa rond Michel Preud’homme zal de Portugees licht ontvlambaar zijn.”

Wie eerst scoort wint

Een winnaar durft Czerniatynski niet te voorspellen, maar de spelers van Standard zijn in vorm. “Mehdi Carcela en Junior Edmilson spelen echt op topniveau. De Rouches hebben individuele klasse en zijn de beste ploeg in play-off 1. Het zou zo’n wedstrijd kunnen zijn waarin de ploeg die het eerst scoort de drie punten pakt.”

De cijfers spelen alleszins in het nadeel van Standard. In 78 wedstrijden won Anderlecht 45 keer, werd het 23 keer gelijk en kon Standard amper 10 keer winnen. In play-off 1 stonden ze vijf keer tegenover elkaar en won Anderlecht drie keer. Standard kon één wedstrijd winnen en één keer werd het gelijk.
 

Poll: Wie kan het beste met de spanning om?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht  I  Czerniatynski

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024