Zinho Gano zet deur open voor transfer naar deze Belgische topclub

Zinho Gano zet deur open voor transfer naar deze Belgische topclub
Woensdag 09 mei 2018 - 08:48   I  

Zinho Gano staat op het punt om KV Oostende te verlaten. De boomlange aanvaller speelt pas sinds vorige zomer aan de Kust, maar heeft van sportief directeur Hugo Broos te horen gekregen dat hij andere oorden mag opzoeken. Gano weegt te zwaar op de begroting van het nieuwe Oostende en kijkt ondertussen ook zelf al uit naar een nieuwe werkgever.

Tijdens de voorbije weken werd duidelijk dat enkele Belgische topclubs, waaronder AA Gent en KRC Genk, de situatie van Gano nauwlettend in de gaten houden. Omdat zowat iedere club uit de G5 momenteel op zoek is naar goede in België opgeleide spelers, zouden ook Club Brugge (waar Gano in de jeugd speelde, nvdr.), Anderlecht en Standard mogelijk wat kunnen zien in de targetspits.

Zelf zet Gano de deur alleszins al open voor een overstap naar een andere Belgische (top)club. "Ik ga vertrekken, dat staat al vast", zegt de KVO-speler in Sport/Voetbalmagazine. "Alle spelers hebben een individueel gesprek gehad met Hugo Broos. Aan mij heeft hij bijvoorbeeld uitgelegd dat hij met het budget voor mijn salaris en dat van Nicolas Lombaerts vijf spelers zou kunnen betalen."

"Behoorlijk bedrag voor Belgische ploeg, maar peanuts voor buitenlandse club"

"Iedereen weet dat ik niet voor niets naar hier gekomen ben. Dat is logisch, aangezien ik op dat moment de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van Oostende was – meer dan twee miljoen euro. Oostende wil me niet houden en ik heb niet de intentie om te blijven, dus zal mijn vertrek een win-winsituatie zijn. Ik heb contacten in België en het buitenland. Als de club wil recupereren wat ze een jaar geleden heeft uitgegeven, dan dat een behoorlijk bedrag voor een Belgische ploeg, maar peanuts voor eentje uit een betere competitie."

"En bovendien: ondanks het moeilijke seizoen van de ploeg heb ik het toch niet slecht gedaan qua persoonlijke statistieken. Ik heb veertien goals gemaakt en enkele assists gegeven, dat is niet slecht gezien de context", besluit Gano.

Poll: Kan Gano mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Gano  I  KV Oostende  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  RC Genk  I  Anderlecht

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024