Borkelmans krijgt gezelschap van oude bekende van Club Brugge

Borkelmans krijgt gezelschap van oude bekende van Club Brugge
Maandag 01 oktober 2018 - 21:50   I  

Vital Borkelmans was tussen 2012 en 2016 assistent-bondscoach van Marc Wilmots bij de Rode Duivels, maar inmiddels zat de ex-speler van onder meer Club Brugge en AA Gent al een hele poos zonder job in de voetbalwereld.

Borkelmans probeerde het even als commentator/analist, maar dat bleek niets voor hem. Nu heeft hij evenwel een nieuwe uitdaging beet. Een érg verrassende ook. Het Belang van Limburg meldt dat Borkelmans co-bondscoach van Jordanië wordt. De 54-jarige trainer krijgt bij het land, 117de op de FIFA-ranking, de bevoegdheid over het nationale elftal en zal zich ook bezighouden met het (re)organiseren van de technische staf. De huidige bondscoach, Jamal Abu-Abed blijft ook op post.

“Ik kwam op het spoor van Borkelmans na een gesprek met Marc Wilmots”, aldus Belhassan Malouche, de Tunesische technisch directeur van de Jordaanse voetbalbond. “Mijn goede vriend Marc beval me Vital aan om onze organisatie rond de nationale ploeg op punt te stellen. Ik vertrouw op Vital, expert van België.”

Op 15 mei reist Vital Borkelmans naar het Aziatische Jordanië. “Ik zal er twee weken verblijven en de wedstrijden tegen Cyprus (19 mei in Dubai, nvdr.) en China ( 26 mei in Peking, nvdr.) coachen”, aldus Borkelmans zelf.

Update 01/10 - 21:50

Vital Borkelmans voelt zich in zijn sas in Jordanië en krijgt er nu het gezelschap van een oude bekende. Stephan Van der Heyden, die hij nog kent van zijn periode bij Club Brugge, komt de technische staf versterken. Ook de Belg Dimitri Lowette, de kinesist die de Rode Duivels nog heeft begeleid op het WK 2014 en het EK 2016 vervoegt de staf.

Poll: Zal Borkelmans een goede bondscoach zijn?

TAGS  I  Borkelmans  I   Rode Duivels  I   Jordanië  I  Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024