Daarom greep videoref niet in bij buitenspelgoal Teodorczyk

Daarom greep videoref niet in bij buitenspelgoal Teodorczyk
Maandag 07 mei 2018 - 07:22   I  

Het openingsdoelpunt van Teodorczyk tijdens de topper Club Brugge-Anderlecht deed tot dusver al heel wat stof opwaaien. Dat Abdoulay Diaby, tijdens de heenmatch een teen buitenspel, wél werd afgevlagd en Teodorczyk niet, zorgde voor veel onbegrip.

Bij Het Laatste Nieuws weten ze evenwel waarom de VAR zondagnamiddag niet tussenbeide kwam na het buitenspeldoelpunt van Teodorczyk. Als er geen honderd procent duidelijkheid bestaat over de fase, mag de VAR niet ingrijpen. En dus lieten de mannen uit het busje doorspelen.

"Teodorczyk trapt een voorzet van Gerkens voorbij een grabbelende Gabulov. De Pool lijkt buitenspel te staan, maar de treffer wordt goedgekeurd. De videoref bekijkt de fase in het busje, maar grijpt niet in. De beelden geven geen honderd procent uitsluitsel en dus mag de videoref niet tussenkomen. Die deed dat wel in de heenwedstrijd, toen Diaby - al dan niet - nipt buitenspel stond. Van consequentie is er dus allesbehalve sprake", klinkt het in de krant.

Ivan Leko kon zijn ogen niet geloven. Na afloop reageerde hij dan ook ziedend. "Het was duidelijk offside. Zeker een meter buitenspel. Zelfs mijn moeder heeft het gezien vanuit Kroatië."

Poll: Had de VAR hier moeten ingrijpen?

TAGS  I  Teodorczyk  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   Videoref

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024