Poulain na de zware domper: 'Zo pakken we die titel toch nog'

Poulain na de zware domper: 'Zo pakken we die titel toch nog'
Zondag 06 mei 2018 - 21:25   I  

Benoit Poulain verloor met Club Brugge vandaag met 1-2 van Anderlecht. Een nederlaag die ze daar niet zagen aankomen en die extra pijnlijk aankomt. Na de wedstrijd vertelde Leko dat zijn spelers kapot waren na de wedstrijd.

Poulain probeerde na de wedstrijd de schuld niet in de schoenen van de VAR te schuiven. Hij zag waarom Club Brugge vandaag niet won en dat was vooral door de eigen prestatie en de organisatie van Anderlecht. Vanhaezebrouck had zijn troepen goed op het veld gezet.

“Door deze nederlaag is het kampioenschap opnieuw spannend. Er speelden vandaag twee zaken mee, ten eerste bewogen we te weinig. Dat was deels psychologisch en zat in ons hoofd. Ten tweede stond Anderlecht goed gepositioneerd. We kwamen daardoor moeilijk in ons spel en speelden geen goede wedstrijd. We wilden de match goed starten door meteen druk te zetten en vlug te scoren. Jammer genoeg lukte dat niet. Of de VAR een hoofdrol speelde? Ik spreek me niet uit over de VAR. Ik heb geen beelden ter beschikking, zij wel en zij beslissen. Zij kunnen zien of het strafschop of buitenspel is. Dat is hun zaak", aldus Poulain via de website van Club.

Toch nog kampioen

Toch gelooft Poulain nog in de titel. Er staan nog drie matchen op het programma, drie finales voor Club. Club moet gewoon rustig blijven en dan kunnen ze het thuis afmaken tegen Gent. “Zij zitten nu in de positieve flow en wij in de negatieve. We moeten nu nog drie grootste wedstrijden spelen en vooral niet panikeren. We moeten gewoon ons eigen spel spelen, want we hebben de kwaliteiten om dit af te werken. En we spelen de laatste wedstrijd thuis. De kopjes moeten dus terug omhoog.“

Poll: Wordt Club Brugge toch nog kampioen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Poulain

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024