Zidane neemt erg drastische beslissing vlak voor Clasico

Zidane neemt erg drastische beslissing vlak voor Clasico
Zondag 06 mei 2018 - 12:54   I  

In België is het voorlopig reikhalzend uitkijken naar de clash tussen Club Brugge en Anderlecht, maar in Spanje wordt de échte Clasico gespeeld. Real Madrid trekt naar Camp Nou, waar het met Barcelona de nieuwe Spaanse kampioen ontmoet.

Normaal gezien maakt de tegenstander van de nieuwe kampioen een erehaag. Dat is in Spanje een soort traditie geworden die elk seizoen wordt gerespecteerd. Dit jaar ligt dat natuurlijk gevoeliger, want Real en Barcelona gunnen elkaar zo min mogelijk.

Zidane ziet het dan ook niet zitten om Barcelona een erehaag te gunnen en breekt nu dus met die aloude traditie. "We hebben respect voor de prestatie van Barcelona, want ze zijn kampioen geworden en dat is het moeilijkste en het mooiste wat er is. Maar we zullen geen erehaag vormen, want zij hebben dat ook niet gedaan voor ons", luidt de uitleg van Zinédine Zidane volgens Sporza.

WK voor clubs

Zidane verwijst naar het WK voor clubs dat Real Madrid dit seizoen won. Toen heeft Barcelona ook geen erehaag gevormd voor Real Madrid en net daarom wil Zidane Barça dat plezier ook niet gunnen. "Als zij toen voor ons een erehaag gevormd hadden, hadden wij nu niet met deze traditie gebroken."

Poll: Begrijpt u de reactie van Zidane?

TAGS  I  Real Madrid  I   Barcelona  I   Zidane

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024