Wordt Ospina nieuwe ‘topdoelman’ van Club Brugge?

Wordt Ospina nieuwe ‘topdoelman’ van Club Brugge?
Vrijdag 04 mei 2018 - 16:03   I  

Het seizoen loopt op zijn laatste benen, en het moge nu al duidelijk zijn: Club Brugge zal komende zomer een nieuwe doelman in huis halen. De huidige sluitposten voldoen niet en daarom zijn Vincent Mannaert en co op zoek naar een nieuwe ‘topdoelman’ die écht in de voetsporen van Mathew Ryan kan treden.

Ryan liet na zijn vertrek bij Club Brugge een grote leemte achter. Ludovic Butelle was eventjes een betrouwbaar sluitstuk, maar verdween na het kampioenenjaar uit beeld. Dit seizoen kende Club vervolgens héél wat problemen met zijn doelmannen…  Ivan Leko moest met Ethan Horvath, Guillaume Hubert, Ludovic Butelle, Vladimir Gabulov en Kenneth Vermeer maar liefst op vijf keepers een beroep doen.

Geen van hen kon overtuigen en daarom is het de bedoeling om Horvath, Gabulov en Vermeer straks te lozen. Hubert en youngster Gabriël mogen blijven als reservedoelmannen. Het Laatste Nieuws meldde eerder deze week dat de drie vertrekkers vervangen zullen worden door een ‘topdoelman’.

Vincent Mannaert en co speuren intussen de markt naarstig af naar zo’n ‘topdoelman’ die het ziet zitten om naar de Jupiler Pro League te komen. Het is goed mogelijk dat David Ospina binnenkort weer in beeld is bij blauw-zwart. In januari had Club de 29-jarige Colombiaan al even in het vizier, maar toen kwam het niet tot een transfer.

Doublure van Cech

Ospina is al voor het vierde jaar op rij de doublure van Petr Cech, die onder Arsène Wenger altijd eerste doelman was. Het valt nog af te wachten hoe de opvolger van Wenger denkt over hiërarchie bij de keepers, maar wellicht zal Ospina tweede doelman blijven.

In de Europa League en de bekertoernooien mocht de Colombiaan wél keepen, maar Ospina zou graag ergens eerste doelman zijn. Hij is immers op een leeftijd gekomen dat hij nog enkele jaren ergens eerste keeper wil zijn. Bij Club Brugge zou dat kunnen, maar het is niet duidelijk of Ospina een overstap naar het Jan Breydelstadion ziet zitten.

Poll: Zou dit een goeie aanwinst zijn voor Club Brugge?

TAGS  I  Ospina  I   Club Brugge  I   Arsenal  I   Cech

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022