Martinez of MPH bondscoach na het WK? "Geef hem een faire kans!"

Martinez of MPH bondscoach na het WK?
Donderdag 03 mei 2018 - 11:38   I  

De laatste weken is er heel wat te doen geweest rond Michel Preud'homme. Iedereen zag hem als gedoodverfde opvolger van Roberto Martinez, die na het WK zou opstappen als bondscoach. De kaarten liggen ondertussen anders, waardoor Preud'homme plots geen kandidaat meer lijkt. Hij wil niet wachten tot na het WK en als tweede keus gelden.

Een duidelijk statement, maar ergens ook logisch. Als hij na het WK toch de job niet zou krijgen, dan wordt het voor hem wel erg moeilijk om nog ergens een leuke uitdaging te vinden. En zin om erin te vliegen zal MPH ongetwijfeld hebben.

"We zijn er na veel denkwerk niet uitgekomen. Er is precies evenveel begrip voor beide standpunten. Preud'homme kennende zit hij nu al te springen om er weer aan te beginnen. Wachten tot na het WK om dan mogelijk te vernemen dat de bond toch voortdoet met Martinez, is in zijn geval masochisme. Al de treinen die nu staan te wachten laten vertrekken om er straks geen enkele, of toch geen interessante, meer te zien komen?", aldus Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Maakt de bond dan een fout?

De vraag is dan of de voetbalbond een fout maakt door zich eerder passief op te stellen. Ook hun standpunt is te begrijpen, want als Martinez het goed doet op het WK en de Spanjaard ook zelf verder zal willen werken, dan is er geen reden om Martinez te vervangen door Preud'homme. Martinez verdient dus een eerlijke kans.

"De voetbalbond dan. De criticasters van Martinez hebben nu ongetwijfeld vragen bij zijn mogelijke aanblijven. Maar als Martinez met de Duivels de halve finales bereikt, is hij een held en vinden dezelfde sceptici het onbegrijpelijk dat er eerder voor een andere coach werd gekozen. Daarom ook begrip voor de bond: die vroegtijdige verlengingen van trainerscontracten zijn voor niets goed. Martinez zal maar op één ding worden afgerekend. Dat is het WK. Geef hem dan die faire kans."

 

Poll: Snapt u de houding van de voetbalbond?

TAGS  I  Martinez  I   Preud'homme  I   Rode Duivels

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024