Burgemeester De Wever trekt conclusies na nieuwe Antwerpse rellen

Burgemeester De Wever trekt conclusies na nieuwe Antwerpse rellen
Maandag 30 april 2018 - 21:10   I  

De Antwerpse derby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp eindigde op 0-0 maar na afloop waren er wel weer rellen. In totaal zijn 29 Beerschotfans aangehouden waaronder twee van hen een straf riskeren voor slagen en verwondingen aan agenten. De Antwerpse fans die zijn aangehouden in verband met de ‘free fights’ zijn nog steeds niet vrij. Ook burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft gereageerd op alle commotie rond de derby.

“Ik keek vooral uit naar het einde van die twee duels in Play-Off 2. Maar neem van me aan dat het vanuit het oogpunt van de politie allemaal nog meeviel. Hadden we nog meer kunnen doen? We hebben al veel kunnen vermijden met de maatregelen vooraf, maar dan zie je dat toch weer een kat-en-muisspel (tussen fans en politie, red.) ontstaat. Blijkbaar is dat een traditie voor de fans en helaas bepaalt dit ook het beeld dat mensen zich van voetbal vormen”, laat De Wever weten tegenover HLN.

“Soms de bluts met de buil nemen”

De Wever gelooft echter niet in een wedstrijd achter gesloten deuren. “Dan tref je héél veel supporters die het wel goed menen. Voetbal is de volkssport bij uitstek, met de grootste verenigingen van de stad. Daar hangen kosten aan vast, zoals de inzet van politiemanschappen. Maar je moet soms de bluts met de buil nemen. Het is een maatschappelijke afweging.”

Burgemeester De Wever wacht ook nog de finale evaluatie van de Antwerpse korpschef af. De zes Antwerp-hooligans die eerder zijn aangehouden en nog steeds in de cel zitten door de ‘free fights’ zijn overwegen inmiddels in hoger beroep te gaan bij de KI. De raadkamer heeft beslist de vechtersbazen nog een maand in hechtenis te houden.

Poll: Heeft burgemeester De Wever gelijk?

TAGS  I  De Wever  I   Antwerp  I   Beerschot Wilrijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024