Haalt AA Gent deze Belg van Chelsea in huis? "Hij past er"

Haalt AA Gent deze Belg van Chelsea in huis?
Maandag 30 april 2018 - 18:00   I   door Fabian Morren

In de laatste twee maanden kwam Charly Musonda Junior aan amper 26 minuten speeltijd. Veel te weinig en dan kan je wel concluderen dat de uitleenbeurt mislukt is. Wat moet er nu met de speler, die nog steeds eigendom van Chelsea is, gebeuren?

“Hij heeft het overal moeilijk om zich door te zetten”, weet analist Wim De Coninck bij Het Laatste Nieuws. “In Spanje was het begin heel goed, maar daarna ging het een stuk minder. Ik kan me inbeelden dat de Schotse competitie nog een pak moeilijker is voor hem omdat die stijl van voetballen totaal niet bij hem past.”

“Hij is net iets te veel een ‘gallery player’", vervolgt De Coninck. "Het is natuurlijk zijn profiel. Hij moet het vooral hebben van individuele acties en is niet echt een passer of een afwerker. Toch moet hij proberen meer een teamspeler te worden en daar wringt het schoentje volgens mij.”

Waar ligt zijn toekomst nu? “Waarom niet terugkeren naar België? AA Gent zou bijvoorbeeld goed bij hem passen. Samuel Kalu en Moses Simon zijn een beetje dezelfde types. Hij zou goed in hun systeem passen denk ik."

Poll: Zou AA Gent een goeie club zijn voor Musonda Junior?

TAGS  I  Musonda  I   Chelsea  I   Celtic

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023