Titel in gevaar voor Club? "Dan gaan ze nerveus worden"

Titel in gevaar voor Club?
Maandag 30 april 2018 - 18:45   I   door Fabian Morren

Niet dat hij het meteen ziet gebeuren, maar als Club Brugge straks verliest van Anderlecht, dan heeft het een groot probleem. Dat zegt Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

"Het verschil tussen Club thuis of uit is immens. Thuis pakken ze in de reguliere competitie en PO1 samen 48 op 54. Hetzij 90 procent. Geen enkel verliespartij. Buitenshuis halen ze exact de helft van die punten, 24 op 48. Dat verschil is toch enorm. Dat ligt aan de kracht van die twaalfde man", stelt Sys.

"Thuis maken ze meer dan dubbel zo veel goals, voor een groot stuk te verklaren door die vurige thuisaanhang, die hen vooruit stuwt. Club speelt ook wel terug beter dan op het einde van de reguliere competitie, toen het wat krampachtiger ging. Het volstaat voor hen om twee keer thuis te winnen om kampioen te worden. Of zelfs een gelijkspel tegen Anderlecht volgend weekend hoeft geen probleem te zijn."

Nederlaag = rampscenario

"Als ze verliezen wordt het natuurlijk een heel ander verhaal, met vervolgens twee matchen op verplaatsing, naar Charleroi en Standard. Dan wordt de kloof met Anderlecht - en misschien ook Standard - zeer klein en sluipt er wellicht weer nervositeit in die ploeg. Dus ja, die topper tussen Club en Anderlecht volgende speeldag wordt dé sleutelmatch van deze play-off 1. Maar zoals Club nu draait en voor eigen volk, zie ik hen echt niet verliezen van Anderlecht."

Poll: Komt de titel van Club nog in gevaar?

TAGS  I  Club Brugge  I   shw

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022