Gumienny erg hard voor Lardot: "Dat had hij zelf moeten zien"

Gumienny erg hard voor Lardot:
Maandag 30 april 2018 - 10:49   I  

Lardot maakte gisteren geen al te beste beurt in Gent-Standard. Hij liet zich meermaals helpen door de VAR en zag ook zelf enkele fases niet goed. Het werd uiteindelijk toch een soep, waardoor er in het stadion bijzonder veel onbegrip was voor de beslissingen van videoref en scheidsrechter.

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny geeft in Het Belang van Limburg zijn kijk op die wedstrijd en ook hij vond dat Lardot een zwakke wedstrijd floot. Hij moest zelf de bewuste fases (afgekeurde doelpunt en handsbal) gezien hebben, want hij stond in de zestien toen het gebeurde. Bovendien vond Gumienny niet dat de videoref moest tussenkomen bij het doelpunt van Janga, dat volgens de ex-scheidsrechter niet afgekeurd had moeten worden.

"Er waren twee interessante VAR-fasen. Bij de zogezegde duwfout van Gent heb ik twijfels. Hopelijk had de VAR betere beelden dan wij, want ik ben niet overtuigd dat er echt geduwd werd. Bovendien moet de ref zulke fasen zelf kunnen zien, in het midden van het strafschopgebied. Dit was voor mij een grijze zone, waar de VAR niet hoefde tussen te komen", aldus Gumienny.

"Handsbal was duidelijk"

“Over de handsbal van Koutroubis is minder discussie. Ik zou ook strafschop geven. Maar ook hier opnieuw: Lardot had dit zelf moeten zien, weer centraal voor doel. Ja, er stond veel volk, maar het was niet zijn beste helft die hij floot. Lardot werd gered door de VAR.”

Poll: Had Lardot die beslissingen zelf moeten maken?

TAGS  I  AA Gent  I   Standard  I   Gumienny

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024