Celtic maakt brandhout van Rangers en mag zevende titel op rij vieren

Celtic maakt brandhout van Rangers en mag zevende titel op rij vieren
Zondag 29 april 2018 - 14:46   I  

The Old Firm, dé klassieker in Schotland, kon vandaag over de titel beslissen in Schotland. Niet dat iemand er nog aan twijfelde, want Celtic was dit seizoen alweer heer en meester in de Schotse Premiership. Maar de titel pakken tegen de Rangers smaakt extra zoet.

Celtic had geen kind aan Rangers, dat met de billen bloot een pijnlijke namiddag beleefde. Nog voor de rust stond het al 3-0, na twee doelpunten van spits Edouard, die een uitstekende wedstrijd speelde, en een doelpunt van James Forrest. Celtic Park kon al meteen beginnen vieren.

Net na de rust deed Tom Rogic de wedstrijd helemaal dood met de 4-0 en nog voor het uur stond het al 5-0 via Callum McGregor. Nadien toonde Celtic toch wat medelijden met de stadsgenoot uit Glasgow, waardoor de forfaitscore ook de eindscore werd.

Celtic mag zo alweer een nieuwe titel vieren, want met nog drie wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op Aberdeen nu 10 punten. De zevende op rij al voor Celtic, dat geen tegenstand kent in de eigen competitie. Voor Rangers wordt het nog knokken voor een Europees ticket. Musonda zat trouwens niet eens op de bank vandaag. Zijn avontuur lijkt er nu al op te zitten.

Poll: Is dit jammer voor de competitie?

TAGS  I  Celtic  I   Rangers

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024