AA Gent of Standard? "Zij zijn de grote favoriet vanavond"

AA Gent of Standard?
Zondag 29 april 2018 - 11:32   I  

Vanavond spelen AA Gent en Standard een cruciaal duel voor de tweede plek. AA Gent leek samen met Anderlecht de dienst uit te maken voor plek 2, maar de sterke prestaties van Standard staken daar een stokje voor. De Luikenaars doen nu gewoon mee voor dat felbegeerde ticket richting Champions League.

Dat ziet ook Thierry Pister, die in een vorig leven nog voor AA Gent en Standard voetbalde. De Gentenaar blikt op HLN.be vooruit naar de cruciale wedstrijd. Volgens hem is Standard dé ploeg van play-off 1 en daarom ook de topfavoriet voor deze wedstrijd.

“Ze zitten duidelijk in een goede flow. Het is toch dé ploeg van PO1. AA Gent is goed gestart, maar kent een dipje. Ze waren gewoon niet scherp genoeg de laatste drie wedstrijden en dan kom je in de problemen", aldus Pister.

Goed begonnen is het halve werk

Pister denkt ook dat Gent de wedstrijd van bij het begin in handen zal moeten nemen. “AA Gent gaat thuis meestal hevig van start. Ze moeten aanvallend voetbal brengen en hoog druk zetten. Dat hebben ze de laatste weken minder gedaan en daar hebben ze de gevolgen van ondervonden. Als ze afwachtend gaan spelen, zullen ze in de problemen komen.”

Poll: Is Standard favoriet?

TAGS  I  AA Gent  I   Standard

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024