Belgische topclubs op zoek naar Belgen, Zulte Waregem dumpt belangrijke

Belgische topclubs op zoek naar Belgen, Zulte Waregem dumpt belangrijke
Zaterdag 28 april 2018 - 18:20   I  

Zowat iedere Belgische topclub is dezer dagen op zoek naar versterking. Niet zomaar versterking... Als het even kan hopen Anderlecht, Club Brugge en de andere grote ploegen meteen inzetbare Belgen aan zich te binden. Eén probleem: diegene die haalbaar zijn, zijn bijzonder dun gezaaid.

Vanaf volgend seizoen moeten de Belgische ploegen acht in plaats van zes in België opgeleide spelers op het wedstrijdblad kunnen zetten. Zie daar waarom Elias Cobbaut zo gegeerd was en waarom vooral Club Brugge, Anderlecht en AA Gent op zoek zijn naar de best mogelijke 'voetbal-Belgen'.

Uitgerekend wanneer de grote ploegen op zoek zijn naar in België opgeleide spelers, raakte bekend dat Zulte Waregem één van zijn Belgen verliest. Het Laatste Nieuws weet Essevee niet van plan is om Julien De Sart (23) definitief aan te trekken. De fusieclub beschikt over een aankoopoptie van 700.000 euro, maar gaat die niet lichten.

"Dat bleek de voorbije maand uit gesprekken", aldus De Sart in de krant. "Momenteel heb ik geen idee waar mijn toekomst ligt. Mijn contract bij Middlesbrough loopt nog een jaar. Mijn voorkeur gaat alleszins uit naar het buitenland." De Sart speelde dit seizoen 27 competitiewedstrijden in het shirt van Zulte Waregem.

Poll: Kan De Sart mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  De Sart  I   Zulte Waregem  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Standard  I   RC Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024