Club Brugge kan niet winnen op het veld van Genk

Vrijdag 27 april 2018 - 22:18   I

KRC Genk en Club Brugge hebben elkaar vrijdagavond, tijdens de eerste wedstrijd van speeldag zes in de play-offs, in evenwicht gehouden. Blauw-zwart kwam rond het uur op voorsprong, maar zag al die snel smelten als sneeuw voor de zon. Door het puntenverlies van de leider kunnen Anderlecht en AA Gent later dit weekend dichterbij sluipen.

Na 45 minuten spelen stond er nog een brilscore op het scorebord. Zowel Genk als Club Brugge kreeg een uitgelezen kans, maar de doelmannen wisten zich te onderscheiden en hielden hun netten proper.

Vanaf de eerste seconde in de tweede helft voerde Club Brugge de druk op. De jongens van Ivan Leko hadden er duidelijk zin in en werden na iets meer dan een uur spelen beloond voor hun aanvallende intenties. Na een uitstekende actie van Diaby moest Wesley de bal maar tegen de netten duwen en stond het 0-1.

Lang liet de reactie van Genk niet op zich wachten, want op voorzet van Mata kopte Trossard de gelijkmaker enig mooi binnen en stond het opnieuw gelijk. Beide ploegen wilden wel nog, maar leken op hun tandvlees te zitten. Het was moeilijk om het verschil te maken en zo bleef het uiteindelijk bij 0-0.

Poll: Een correct resultaat?