'Daarom wil Carcela niet dat Michel Preud'homme naar Standard komt'

'Daarom wil Carcela niet dat Michel Preud'homme naar Standard komt'
Dinsdag 24 april 2018 - 18:29   I  

Carcela speelt de pannen van het dak in Luik. Hij is dé ster, al doet Edmilson erg zijn best om met de schijnwerpers te gaan lopen. Al is al een tijdje duidellijk, Carcela is een betere voetballer dan enig andere in België.

Het klikt ook tussen Carcela en Sa Pinto. Daarom ook dat de Marokkaanse dribbelkont liever geen afscheid neemt van de Portugees. Als Michel Preud'homme zou komen naar Sclessin zou er voor hem namelijk heel wat veranderen en dat ziet hij volgens Het Nieuwsblad niet zitten.

Dat is meteen waarom Carcela zo'n vurige verdediger is van Ricardo Sa Pinto. Hij biechtte het ons onlangs nog op: behalve voetbalwedstrijden bekijken zijn ook tactische overpeinzingen niet aan hem besteed. Het liefst van al voetbalt hij zonder opdrachten, puur op instinct. Sa Pinto gunt hem die vrijbrief. “Leef je maar uit, jongen”, is diens belangrijkste richtlijn. Als Michel Preud'homme trainer wordt op Standard, komen daar een hoop defensieve opdrachten bij en die riskeren het amusement van Carcela te verpesten.

Blijft hij?

De vraag is natuurlijk of een speler met zijn klasse ook volgend seizoen nog voor Standard speelt. Normaal gezien wel, al kan er met Carcela veel veranderen in korte tijd. 

Kort samengevat: Carcela bloeit in de totale comfortzone. In het buitenland miste hij zijn dochter, zijn ouders, zijn Luikse vriendenkring. Een dag zonder contact met zijn inner circle is een verloren dag. Vandaag heeft hij iedereen nabij. En op het veld mag hij doen wat zijn instinct hem ingeeft. Carcela speelt in tegenstelling tot Edmilson niet voor een transfer. Nog niet. 

Poll: Zouden ook Preud'homme en Carcela het kunnen vinden met elkaar?

TAGS  I  Standard  I   Carcela  I   Preud'homme

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024