De Vlieger doet pijnlijke vaststelling over videoref: "Nooit"

De Vlieger doet pijnlijke vaststelling over videoref:
Zondag 22 april 2018 - 10:44   I  

De videoref zorgde zaterdagavond opnieuw voor beroering. Tijdens Genk-Anderlecht kwam de man uit het busje tussenbeide toen scheidsrechter Dierick de thuisploeg een penalty toekende. Na het bekijken van de beelden besliste Dierick om op zijn beslissing terug te keren.

Opmerkelijk, want na afloop van de wedstrijd werd duidelijk dat heel wat mensen het wel degelijk een strafschop vonden. Analist Geert De Vlieger kon niet anders dan concluderen dat zelfs de videoref geen waterdichte oplossing is voor dergelijke gevallen.

"VAR zal nooit dé oplossing zijn voor penaltyfases, ook hij interpreteert", aldus De Vlieger via Twitter. Het zinnetje werd gevolgd door de hashtags 'discussie', 'clear error' en 'discussie'.

Genk-trainer Philippe Clement wilde na het laatste fluitsignaal niet te diep ingaan op de bewuste fase. Al was hij zeker dat het wel degelijk een strafschop was. "Ik heb het eerder al gezegd: ik ben blij dat de videoref er is, omdat de beelden dan correcter beoordeeld kunnen worden. Maar ik heb de beelden intussen gezien en ik moet zeggen dat het volgens mij wel penalty is. Maar dat is een andere discussie", klonk het bij Sporza.

Poll: Was het penalty?

TAGS  I  De Vlieger  I   RC Genk  I   Anderlecht  I   Clement  I   Videoref

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024