'Drie trainers ontslagen in 1A'

'Drie trainers ontslagen in 1A'
Dinsdag 17 april 2018 - 09:00   I   door Fabian Morren

Het ziet er al naar uit dat er zeker drie trainers in 1A het nieuwe seizoen niet meer gaan meemaken. Voor Jonas De Roeck, Sven Vermant en Adnan Custovic lijkt het einde verhaal te zijn bij hun respectievelijke clubs Sint-Truiden, Waasland-Beveren en KV Oostende.

Custovic

Adnan Custovic heeft geen al te beste verstandhouding met het bestuur. De sterke geruchten dat Gert Verheyen trainer wordt aan de kust heeft er geen goed aan gedaan. Custovic lijkt dan ook aan zijn laatste weken bezig, want de resultaten in de play-offs zijn ook niet erg denderend.

Vermant

Sven Vermant mag zijn koffers ook pakken. Hij begon erg goed als hoofdcoach bij Waasland-Beveren, met zes wedstrijden zonder nederlaag. Nadien ging het bergaf en in Play-off 2 pakte Vermant met zijn team nog geen enkel punt. "En vooral: de hele club lijkt nu al uitgekeken op zijn eigengereide aanpak. Wat hem het meest wordt verweten: een hautaine houding en een betweter. En emotieloos. Samengevat: geen communicator en geen peoplemanager", schrijft Het Nieuwsblad.

De Roeck

Ook Jonas De Roeck begon uitstekend bij Sint-Truiden, nadien werden de resultaten wat wisselvalliger. Play-off 1 werd niet gehaald. "Alleen als hij via Play-off 2 nog een Europees ticket kan bemachtigen, kan hem dat nog een waterkans bieden om STVV-coach te blijven. Want DMM.com, de nieuwe Japanse eigenaars van de club, hadden al van meetaf aan hun zinnen op een Europees ticket gezet", weet Het Nieuwsblad.

"De nieuwe CEO van STVV, Takayuki ­Tateishi, heeft in elk geval andere plannen voor volgend seizoen. Hij liet vorige week zijn staf weten dat de situatie verder wordt bekeken en dat er nog niets beslist is. Maar het wordt steeds duidelijker dat het over is voor De Roeck. Anders had Tateishi al lang zijn vertrouwen uitgesproken in de huidige STVV-coach."

Poll: Terechte ontslagen?

TAGS  I  Sint-Truiden  I   Waasland-Beveren  I   KV Oostende  I   Custovic  I   De Roeck  I   Vermant

vrijdag 22 september 2023

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023