Antwerp-smaakmaker bekent: "Ik had voor Beerschot moeten spelen"

Antwerp-smaakmaker bekent:
Maandag 16 april 2018 - 09:02   I  

Royal Antwerp FC kroonde zich zondagnamiddag op de Bosuil tot 'Ploeg van't Stad'. Het won met 2-0 van Beerschot Wilrijk en dé smaakmaker luisterde naar de naam William Owusu. De spits scoorde twee keer, en dat terwijl hij vorig seizoen ei zo na bij de grote rivaal speelde...

"Ik ben niet zo'n party animal", aldus Owusu in Het Laatste Nieuws. Toch kon hij niet ontsnappen aan de uitzinnige Antwerp-fans. Toen Owusu naar huis wilde rijden, werd hij omsingeld en letterlijk op handen gedragen. En dat terwijl hij vorige zomer ei zo na voor Beerschot Wilrijk tekende.

"Na de wedstrijd spraken een paar mensen van Beerschot me aan. 'Jij had voor ons moeten spelen en nu scoor je twee keer tegen ons.' Het scheelde echt niets. Het kwam op een gegeven moment zo ver dat ik de dag nadien met Beerschot zou trainen, maar de coach besloot uiteindelijk dat ik niet weg mocht en zo ben ik dus nog altijd rood en wit", bekent Owusu. Dankzij die twee goals staat hij straks sterk als er contractonderhandelingen komen. "Ik wil niemand onder druk zetten. Antwerp heeft de optie gelicht en ik speel hier dus in principe nog een jaartje", blijft de spits nuchter.

"Ik twijfelde niet"

Owusu besprak ook zijn twee doelpunten nog. "Bij dat eerste doelpunt probeerde ik eigenlijk een één-twee met Van Damme op te zetten. De verdediger (Diarra, nvdr.) blokkeerde de pass, maar de bal viel weer voor mijn voet en ik dacht geen twee keer na. Bij het tweede doelpunt trapte Geoff (Hairemans, nvdr.) een lange bal. Er was een misverstand tussen de doelman en een verdediger en daaruit kon ik scoren."

"Belangrijk, want zo maakten we de match af. Dit was belangrijk voor de fans en ook voor ons na die nederlaag tegen STVV. De sfeer was goed, de rivaliteit tussen Antwerp en Beerschot is iets speciaals. Die match dan winnen, beter wordt het niet. Ik zit nu aan tien goals en hoop dat ik er nog wat kan bijdoen om er één van mijn beste seizoenen van te maken", besloot Owusu.

Poll: Moet Owusu een beter contract krijgen?

TAGS  I  Owusu  I   Antwerp  I   Beerschot Wilrijk

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024