Hanni zet RSCA-spelers op scherp én ziet geheime troef om Club te kloppen

Hanni zet RSCA-spelers op scherp én ziet geheime troef om Club te kloppen
Zaterdag 14 april 2018 - 08:54   I  

Sofiane Hanni was even terug in België. Hij had enkele dagen vrij gekregen van zijn coach en maakte daarvan gebruik om even terug naar 'huis' te keren. Toevallig viel dat samen met het etentje dat paars-wit hield. Een beloning voor de overwinning tegen AA Gent voor de winterstop. Geschenkje van de coach.

Hanni was er nog bij toen Club Anderlecht vernederde met 5-0. Die nederlaag is de Algerijnse spelmaker niet vergeten, integendeel zelfs.  “Ik zal die bewuste wedstrijd op Club nooit kunnen vergeten. Bij 0-0 liet ik toen een grote mogelijkheid liggen - ik heb er nachtmerries over gehad -, maar ik had dinsdag niet het gevoel dat die nederlaag de groep zal verlammen. Sterker nog: ik heb veel frisheid en goesting ervaren. Net daarom verwacht ik een overwinning voor Anderlecht. Al was het maar omdat er geen andere optie is - winst móet. Laten ‘we’ punten liggen, dan moeten ‘we’ knokken voor plek twee. Ik wil er zelfs niet aan denken", aldus Hanni in Het Laatste Nieuws.

"Gesmeekt om te winnen"

Hanni leeft duidelijik nog mee met paars-wit. Hij wil dan ook niets liever dan dat Anderlecht wint van Club Brugge. Hij probeerde zijn ex-ploeggenoten dan ook nog snel op scherp te zetten.  ”‘Neem revanche voor die 5-0’, heb ik gesmeekt. Als mijn vrienden een béétje eergevoel hebben...”

"Zo een type misten we"

Er zijn met Morioka en Markovic nog twee spelers bijgekomen nadat Hanni vertrok. Volgens hem zijn dat twee goede transfers. Bovendien had Anderlecht geen type zoals Markovic in de rangen lopen en hij zou dan ook wel eens de 'missing link' kunnen zijn om Club Brugge te kloppen te morgen.

"Anderlecht heeft toch goeie vervangers gehaald? Morioka is een meevaller - zijn statistieken zijn goed. En wat ik van Markovic zag, doet ook het beste verhopen. Hij heeft techniek, snelheid en dribbels. Markovic kan het verschil maken: zo iemand misten we vaak voor Nieuwjaar.”

Poll: Had Anderlecht mét Hanni sterker gestaan?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Hanni

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024