Degryse ziet huizenhoog probleem bij Club vlak voor topper tegen Anderlecht

Degryse ziet huizenhoog probleem bij Club vlak voor topper tegen Anderlecht
Zaterdag 14 april 2018 - 08:44   I  

Momenteel lijkt er bij Club Brugge nog geen vuiltje aan de lucht. Club Brugge telt nog steeds 6 punten voorsprong en ondanks de nederlaag tegen Gent keerde Club wel met een goed gevoel terug naar Brugge. Toch beginnen de donderwolken zich stilaan op te stapelen boven Jan Breydel.

Kenneth Vermeer viel namelijk uit met een blessure en het keepersprobleem waar Club Brugge al een heel seizoen mee sukkelde staat opnieuw voor de deur. Marc Degryse ziet het uitvallen van Vermeer dan ook als een huizenhoog probleem. Dat vertelde hij in Het Laatste Nieuws in een gesprek met Vincent Mannaert.

Degryse: "Ja, ik zie toch wat zorgwekkende dingetjes. De keeper, bijvoorbeeld."

Mannaert: "Het uitvallen van Vermeer is een tegenvaller."

Degryse: "Een tegenvaller? Ik vind het een huizenhoog probleem."

Mannaert: "Goh... Ik ben zeker, of Leko nu voor Horvath kiest of voor Gabulov, allebei gaan ze beter doen dan eerder op het seizoen - net omdat ze allebei al voor die muur hebben gestáán."

"Fout gemaakt met Horvath"

Mannaert ging ook nog wat dieper in op de keeperskwestie. Volgens hem hebben ze een fout gemaakt door Leko te vertellen dat Horvath de eerste doelman moest worden. Leko had zelf nog tijd nodig om het vertrek van Izquierdo op te vangen en moest volop bouwen aan een nieuwe ploeg. 

Degryse: "Eerlijk, Vincent: weet je al wie zondag in doel staat bij jullie?"

Mannaert: "Echt niet. In het geval van Horvath hebben wij als club misschien de fout gemaakt om bij de start van het seizoen zomaar aan Ivan te zeggen: 'Voilà, dit is je nummer één in doel.' Dat was - gezien een nieuwe staf, Izquierdo weg, Simons in een andere rol... - mogelijk te veel gevraagd van ons. Gabulov van zijn kant kwam naar Brugge met weinig speeltijd op zijn teller, maar hij is wel iemand die weet wat het is om grote matchen te spelen."

Degryse: "Op basis van de statistieken vind ik dat Horvath moet spelen op Anderlecht. Hij stond dit seizoen twaalf wedstrijden in doel en kreeg maar negen goals binnen. In die periode haalden jullie 30 op 36. Ik vraag me zélfs af waarom Horvath eruit moest. Met een jonge keeper moet je soms toch eens door de vingers zien?"

Mannaert: "Dat moet je Ivan vragen - in deze club maakt de trainer onafhankelijk zijn keuzes. Kijk, als je in een seizoen vijf doelmannen hebt opgesteld, dan hebben 'we' het niet goed gedaan, punt. Máár, en ik heb er nog eens goed over nagedacht, ik vind niet dat de keeperskwestie ons punten heeft gekost."

Degryse: "Dat kan nog komen... Want mijn buikgevoel zegt dat Leko zondag voor Gabulov kiest, en bij hem zou ik echt niet op mijn gemak zijn - hij slikte dértien goals in zes matchen, Vincent!"

Mannaert: "Die waren toch niet allemaal zijn schuld?"

Poll: Wie zal morgen onder de lat staan?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Vermeer  I   Horvath  I   Gabulov

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024