Dit is de échte reden waarom Buffon rood kreeg: "De ref was geweldig"

Dit is de échte reden waarom Buffon rood kreeg:
Donderdag 12 april 2018 - 08:45   I   door Redactie

Gianluigi Buffon werd in zijn wellicht laatste Champions League-wedstrijd met rood van het veld gestuurd. De doelman van Juventus was razend nadat de scheidsrechter Real Madrid in blessuretijd nog een strafschop toekende. Buffon zou de ref een duw gegeven hebben en daarom kreeg hij rood.

Wim De Coninck begrijpt die rode kaart dan ook. "Het was een penalty. Ref Oliver was geweldig. Hij deed zijn job. Hij is jonger dan Buffon en veel scheidsrechters zouden in het zelfde geval misschien geen rode kaart getrokken hebben. Ondanks die duw van Buffon in de rug. Buffon reageerde als een jonge gast", aldus de analist bij Sporza.

"Anderen hadden hem misschien geel gegeven en hem dan de kans gegeven om die penalty van Ronaldo te pakken. Dat zou pas een einde van zijn carrière geweest zijn. Nu is het een einde in mineur. Hij keepte een geweldige wedstrijd en redde een aantal gemaakte doelpunten. Hij had dat mentale spel tegenover Ronaldo misschien ook wel gewonnen. Stel je dat voor?"

"Oliver ontneemt hem dat, maar hij heeft het zichzelf ook ontnomen. Het was een menselijke reactie van Buffon en je kan het hem niet verwijten, maar je kan het Oliver ook niet verwijten."

Poll: Was de rode kaart voor Buffon terecht?

TAGS  I  Buffon  I   Juventus  I   Real Madrid  I   shw

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024