"PSG moet uit competitie worden gezet"

Dinsdag 10 april 2018 - 18:15   I   door Redactie

Javier Tebas heeft nog steeds plannen om maatregelen te nemen tegen Paris Saint-Germain. Dat vertelt hij in een interview met Actualidad Económica. De voorzitter van LaLiga gaf eerder al aan dat de Franse topclub zich aan een juridische procedure kan verwachten als de UEFA niet snel ingrijpt. Tebas had het over 'financiële doping'.

"PSG moet dan verdwijnen uit de competitie (Champions League, red.). Zoals ik al eerder zei in een interview met L’Équipe: ze creëren een kunstmatige inflatie die de instorting van economieën veroorzaakt", aldus Tebas.

De Spanjaard verwijst naar de 222 miljoen euro die Neymar kostte. "De aankopen zoals die van Neymar passen niet bij de wetten van vraag en aanbod. We hebben de rechtszaak klaarstaan. LaLiga zal tot het einde van het seizoen wachten om te interveniëren."

"We hebben gezien dat PSG en Manchester City meer hebben geïnvesteerd dan welke club dan ook in de laatste vijf jaar. Hun werkelijke inkomsten kunnen deze investeringen niet rechtvaardigen, ze hebben fictieve sponsors, gerelateerd aan de staat (Qatar, red.), met bedragen die groter zijn dan die van Real Madrid, Barcelona, Bayern München en Manchester United."

Poll: Moet PSG gestraft worden?

TAGS  I  Tebas  I   Neymar  I   PSG  I   shw

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024