Straffe onthulling: "Vanderhaeghe belde meermaals met Anderlecht"

Straffe onthulling:
Zondag 08 april 2018 - 20:36   I   door Redactie

Anderlecht besteedde de afgelopen jaren weinig aandacht aan de jeugdwerking. Dat schrijft Sport/Voetbalmagazine. Dat terwijl iemand als Yves Vanderhaeghe meermaals zich kandidaat stelde in het verleden om te komen helpen. Vanderhaeghe is nu trainer van AA Gent.

"De professionalisering van de jeugdwerking was blijkbaar geen prioriteit", schrijft S/VM. "En dus moet Anderlecht zich behelpen met halftijdse trainers of opleiders die zich enkel 's avonds kunnen vrijmaken. Op Neerpede vraagt iedereen die van ver of dichtbij te maken heeft met de opleiding zich af of het duo Coucke-Devroe enkele correcties zal aanbrengen."

"Op termijn moeten de Brusselaars zelfs mikken op een organisatie als die van Ajax: een professioneel trainerskorps bestaande uit ex-spelers met een verleden bij de club. Het geval Yves Vanderhaeghe is een schoolvoorbeeld van hoe RSCA omsprong de knowhow dat voor het grijpen lag. Vanderhaeghe belde in het verleden vaak naar de club om te checken of hij een jeugdploeg kon trainen, maar de respons was telkens lauw."

Poll: Zou Vanderhaeghe een goeie coach zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanderhaeghe

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024