Gent heeft goud in handen: "Stijl van Messi, maar ik denk als Ronaldo"

Gent heeft goud in handen:
Vrijdag 06 april 2018 - 08:46   I  

AA Gent doet het de jongste tijd ontzettend goed. Yves Vanderhaeghe bracht 'De Buffalo's' opnieuw tussen de mensen en nu lijkt de tweede plaats zelfs hét doel van de club. In de schaduw van de basisspelers stoomt Gent bovendien een wonderkind klaar voor zijn grote doorbraak.

Gent haalde vorige zomer de onbekende Giorgi Chakvetadze binnen. Lang zal de amper 18-jarige Georgiër niet onbekend blijven. Hij klopt nu al op de deur van het eerste elftal en zijn grote doorbraak zit er al aan te komen. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Chakvetadze alleszins niet.

"Vanaf mijn vijfde, toen ik nog even groot was als een voetbal, speelde ik al met mijn vrienden op straat", steekt het nieuwe goudhaantje van Gent van wal in Het Nieuwsblad. "We deden weddenschappen: dat ik driehonderd keer kon jongleren. (lacht) Ik won ze meestal. Mijn mama wilde eigenlijk niet dat ik zou voetballen, maar toen mijn buurman Zaza mij op straat zag voetballen, namen hij en zijn moeder me mee naar FC Norchi Dinamo, een tweedeklasser uit Tbilisi."

"Ik denk als Ronaldo: op het veld ben ik ook een monster"

En daar maakte de jonge Chakvetadze meteen indruk. "Als we één tegen één speelden, zei mijn trainer daar: Je bent niet Chakvetadze, maar Messi! Mijn stijl wordt soms vergeleken met die van Messi, maar eigenlijk ben ik een fan van Real Madrid en Ronaldo. Mensen begrijpen dat vaak niet. Maar ik denk als Ronaldo: op het veld ben ik ook een monster dat goals wil maken", benadrukt de speler.

"Het beste is dat je een beetje van de twee in je hebt. Op mijn twaalfde ging ik naar Dinamo Tbilisi. Daar werden we volgens de Spaanse school opgeleid, vandaar mijn tweevoetigheid. We hadden er een Spaanse coach en meteen na mijn aankomst was er een tiendaagse stage in Barcelona voorzien. Ik ben maar drie dagen gebleven door een blessure."

Poll: Gaat Chakvetadze het maken?

TAGS  I  Chakvetadze  I   AA Gent

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024