‘AA Gent verliest goudklompje aan Serie A-club’

‘AA Gent verliest goudklompje aan Serie A-club’
Donderdag 05 april 2018 - 10:25   I  

AA Gent staat op het punt om één van zijn beloftevolle spelers kwijt te spelen. De 17-jarige Youn Czekanowicz begeeft zich naar de uitgang in de Ghelamco Arena en zal vanaf volgend seizoen zo goed als zeker onder contract staan in de Serie A.

Vorige week raakte al bekend dat Czekanowicz mocht gaan testen bij Bologna. De piepjonge doelman doorliep vorige week een stage bij de Serie A-club en maakte indruk. Zo zou het bestuur van Bologna nu van plan zijn om de Luxemburgse international een contract voor vier of vijf seizoenen voor te schotelen.

AA Gent is alleszins bereid om mee te werken aan een vertrek van Czekanowicz. Bij De Buffalo’s was het jonge talent pas vierde doelman in de pikorde, na Lovre Kalinic, Yannick Thoelen en de in januari van KV Mechelen overgekomen Anthony Swolfs. Bovendien anticipeerde Gent al op een mogelijk vertrek van Czekanowicz, door bij Lierse de 18-jarige Jari De Busser weg te plukken.

Het geduld van Czekanowicz is niet eindeloos, en daarom wil de goalie graag andere oorden opzoeken. Hij zal heel binnenkort zijn handtekening onder een contract bij Bologna zetten, in de hoop in Italië wél door te breken.

Poll: Had Gent hem meer kansen moeten geven?

TAGS  I  Czekanowicz  I   AA Gent  I   Bologna

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024