Clement kent 'sluwe' Vormer: "Dat heeft hij goed gedaan"

Clement kent 'sluwe' Vormer:
Maandag 02 april 2018 - 20:36   I  

Philippe Clement zag hoe zijn Racing Genk in het ultieme slot toch een verdiend punt uit handen moest geven. Het mag dan wel tegen zijn geliefde Club Brugge geweest zijn, het bleef toch ontzettend zuur. Ook de manier waarop, al toonde Clement zich na de wedstrijd wel als een voorbeeld voor elke verliezende coach.

Hij kent Ruud Vormer als geen ander en kent dus ook zijn kwaliteiten. Die penalty uitlokken, dat was de ervaring van de Nederlander die naar boven kwam. Volgens hem was het dan ook gewoon goed gedaan van de Nederlander, die het contact goed opzocht.

“We zijn nu ook de ploeg die het twee keer op korte tijd Club Brugge heel moeilijk maakte op eigen veld. Toch is het spijtig dat we hier gaan punt aan overhouden, want dat was een terechte uitslag geweest. Je ziet ook de ervaring van Club. Vormer doet geen poging om naar doel te gaan, wél om die penalty te krijgen. Er is contact, dus dat is goed gedaan, maar wel naïef van ons. Zulke zaken moeten mijn spelers nog leren.", aldus Clement voor de camera van Proximus11 volgens HLN.

"Voorstander van de VAR"

De videoref speelde ook een belangrijke rol vanavond. Het was op zijn signaal dat Visser de bal op de stip legde en dat was ook de correcte beslissing. Clement is dan, ook na de wedstrijd, nog steeds voorstander van de videoref en gaf daar ook een duidelijke uitleg over.

“Het is goed dat de VAR die beslissing nam. Als het correcte beslissingen zijn ben ik voorstander van dit systeem. Het gaat dikwijls heel snel, als er dan iemand kan corrigeren is dat goed voor het Belgische voetbal.” Terug naar de eigen ploeg: “Ik ben tevreden over heel wat zaken. De organisatie, de opbouw van achteruit tegen een ploeg die hoog druk zette. We moeten dieper in het veld nog leren de juiste keuzes te maken, maar gaan daar nu hard voor werken. We gaan zeker ook niet mee in alle emoties van de play-offs. Vanaf morgen de focus op Standard.” 

Poll: Was het vooral dom van Uronen of slim van Vormer?

TAGS  I  Clement  I   RC Genk  I   Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024