Deze Belgische topclubs maken jacht op Cobbaut: '2,5 miljoen'

Deze Belgische topclubs maken jacht op Cobbaut: '2,5 miljoen'
Zondag 01 april 2018 - 12:00   I  

KV Mechelen degradeerde op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie naar de Proximus League, maar het is maar de vraag of Elias Cobbaut (20) straks ook effectief in 1B zal spelen. De jonge verdediger ontpopte zich dit seizoen tot basisspeler Achter de Kazerne en heel wat ploegen staan dan ook in de rij om Cobbaut in te lijven.

Cobbaut is één van de spelers van Mechelen die wellicht niet in 1B zal uitkomen. Eerder raakte al bekend dat spelers als Mats Rits en Colin Coosemans niet meteen staan te springen om een niveau lager te gaan voetballen, en dat geldt ook voor Cobbaut. De 20-jarige linksback is een échte KV-man, maar zegt wellicht niet op voorhand ‘neen’ tegen een Belgische topclub.

2,5 miljoen

Vorige zomer al wilde Club Brugge de beloftevolle verdediger naar het Jan Breydelstadion halen, maar toen wilde het Mechelen-bestuur niet meewerken aan een deal. Na de degradatie van Malinwa liggen de kaarten anders en zou Cobbaut bij een goed bod wél mogen verwachten. Wat ze Achter de Kazerne verstaan onder ‘een goed bod’? Minimum 2,5 miljoen euro. Dat is de prijs die het bestuur op het hoofd van Cobbaut heeft geplakt.

“Ze lopen de deur plat voor Cobbaut

Bij Mechelen bevestigen ze dat Cobbaut een gewilde speler is. “Ze lopen momenteel de deur plat voor Cobbaut. Maar hij vertrekt niet voor minder dan 2,5 miljoen”, vertelt een betrouwbare bron binnen de club. Verschillende Belgische topclubs, waaronder Club Brugge en AA Gent informeerden al naar Cobbaut, die ook in de belangstelling staat van enkele andere Belgische topclubs én een Duitse subtopper.

Cobbaut speelde dit seizoen 29 competitiewedstrijden bij Mechelen. Eén wedstrijd moest de verdediger omwille van een (gele) schorsing aan zich voorbij laten gaan. Het jeugdproduct is ondertussen ook basisspeler bij de nationale beloften. Volgend seizoen bij een Belgische topclub? Daar ziet het steeds meer naar uit.

Poll: Kan Cobbaut mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Cobbaut  I   KV Mechelen  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   Standard  I   Bundesliga

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024