Oorlogstaal: "Anderlecht is het mikpunt voor ons"

Oorlogstaal:
Zondag 01 april 2018 - 10:20   I   door Redactie

AA Gent speelt straks op het veld van Anderlecht. In strijd om de tweede plaats is dat toch meteen een zeer belangrijke wedstrijd voor de Buffalo's. Gent maakt er geen geheim van dat het de positie van Anderlecht wil veroveren. Ook coach Yves Vanderhaeghe doet daar niet flauw over.

"Anderlecht wordt een mikpunt, zeker weten. We kijken al heel lang naar boven en hopen nu eindelijk het sprongetje te maken. We moeten vermijden dat onze lange achtervolging een chasse patate wordt. We hebben de motivatie om die tweede plaats te pakken, die absoluut grijpbaar is, alleen hangt het in dit soort competities soms ook af van de individuele klasse. Anderlecht kan normaal altijd iets meer op dat soort momenten. Ik ben benieuwd hoe mijn groep daar nu mee omgaat", aldus Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad.

AA Gent kan mits winst al over Anderlecht wippen in de stand. "We kunnen een fantastische zaak doen en de groep gelooft dat het kan”, zegt Vanderhaeghe. “We kunnen zondag evengoed teruggezet worden, dan weten we waar we aan toe zijn: achtervolgen. Maar dat hebben we het hele seizoen al gedaan."

Plek 2

"Ook als de eerste twee wedstrijden zouden tegenvallen, mogen we het geloof niet laten varen dat we in de resterende acht wedstrijden voldoende punten kunnen halen. Het zit allemaal dicht bij elkaar. We willen graag de tweede plaats veroveren en als dat niet lukt de derde. Anders zullen we misschien ontgoocheld zijn.”

Poll: Wie eindigt het hoogst?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent  I   Vanderhaeghe

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024